Juist in de vrijheid van innovatielabs zit een valkuil. Die kan namelijk ook doorschieten naar losgezongen

16 maart 2021 Door

Alle docenten zitten klaar voor de presentatie van het ontwerp voor de volledig nieuwe inrichting van het schoolgebouw. Zoiets bedenk je niet in een achternamiddag tussen het voorbereiden van de lessen en de oudergesprekken door. Dus zijn er een ‘adviseur stimulerende leeromgevingen’, agile coach en interieurontwerper ingehuurd. Aangevuld met meester Jos. Wat gepresenteerd wordt is echter geen ontwerp voor een nieuwe inrichting, maar voor een heel nieuw schoolgebouw. Sterker nog: er blijkt een volledig nieuw leerconcept te zijn ontwikkeld, want het team kwam tot de conclusie dat de maatschappij een verkeerd beeld heeft van leren. Helaas kan de school er niks mee, want die heeft een nieuwe inrichting nodig. Daarop besluit het innovatieteam zijn eigen schoolstart-up te beginnen.